2011. február 9., szerda

Erősen jó hír!

Hála az Úrnak, hogy munkálkodik és megadja szívünk vágyát. Habár, mi lemondtunk elképzelésünkről, Ő mégis gondoskodott arról, hogy elvárásaink fellett készítse az útat!

Tehát, miről is van szó? Az egyik legnagyobb fejtörő az emabisz vezetőségében az volt, hogy hogyan lehetne Székelyföldön, regionális konferenciát szervezni? Igazán csak egy variánsra tudtunk gondolni, éspedig a Hargita Táborra. Ez egy nagyon jó opció, csakhogy többek számára gondot jelent az ára (péntek estétől – vasárnap délig 100 Ron). Gondoltunk arra is, hogy szervezzünk csak egy ifjúsági napot a táborban, amit sokkal olcsóbban ki lehetne hozni. Abban maradtunk, hogy felvetjük ezt a kérdést másoknak is, hogy aztán döntést hozhassunk. A többség azt mondta, hogy maradjunk az ifjúsági nappal. Lefoglaltuk április 30-át, nemsokára viszont Borzási Gyula testvér ajánlotta, hogy mégis jobb lenne regionális konferenciát tartani a táborban. Ő felvállalta, hogy keres támogatókat, ami azt jelenti, hogy nekünk, a díjnak csak egy részét kell fizetnünk. Volt egy elképzelésem az árral kapcsolatban, de a Gyula testvér által ajánlott 50 Ron, felülmúlta azt. Hála az Úrnak érte!

Tehát, április 29 – május 1 között, Székelyföld Regionális Ifjúsági Konferencia lesz a Hargita Táborban. A konferencia díja 50 lej. Most már a többi részleteken kell dolgozni. Ha van valamilyen elképzelésed: téma, előadó, program stb. kérdéseket illetően, oszd meg velünk is. Egy téma, ami ezzel az esettel kapcsolatban fogalmazódott meg bennem – Isten gondviselése – hiszen az Ő gondviselését tapasztalhatjuk nap mint nap... nemcsak ezen a területen, hanem életünk minden területén. Érdemeink felett ajándékoz, amiért hálával tartozunk Neki!

11 megjegyzés:

  1. Örülök a jó hírnek. Könnyen megközelíthető helyen van és jó körülmények vannak. Aminek nem örülök az a csend a fiataljaink körében. Gyenge a reakció az imaesttel kapcsolatban is. Ha egy "jó" képet tettünk volna ki a blogokra és facebookra azt már legalább 100-an megkommentelték volna... Nagy szükségünk van a a kegyelemre és a Lélekre!

    VálaszTörlés
  2. Ez az "erősen" jelző, már székelyes beütés nálad :). Annyi, hogy ők hosszú s-sel is ejtik, erőssen jól.

    VálaszTörlés
  3. Tóbiás,
    az imaest listáján nincsenek ott a ti fiataljaitok. Vagy csak a szervezők lesznek ott?
    Halkan mondom, jobb reklám lenne, ha először a helyi körzet fiataljai jelentkeznének imádkozni,... és azután jönnének a többiek is. Reménykedjünk!
    Egyébként, mi is beszélgettünk arról, hogy elmegyünk-e (köszönjük a meghivót), de messze van és igy is zsúfolt a programunk. De lélekben ott leszünk.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Maresz,
    engem nem az érdekel, hogy hány jelentkező van, és hányan lesznek az imaesten, a konferenciákon, a megszervezett alkalmakon, hanem a mély csend zavar, a lelki dolgokra nincs reakció (se pozitív, se negatív) és ez baj, ez fáj és ez kell, hogy fájjon nekem is, neked is, nekünk is, akik szolgálunk Isten népe fele.
    Ha egy vicces fotó, ha egy finom kaja, ha egy kisbaba képe,stb. kerül fel a netre, rögtön kifejezzük véleményünket, like-oljuk, kommenteljük, de ha valami "lelki születik" meg, akkor mély csend van. Ez a megfigyelésem, és ez fáj, elszomorít, térdre kényszerít, megaláz engem elsősorban.
    Nem ítélkezek, nem lázadozók, csak szeretem Isten népét és fáj, ha érzékelem a lelki sekélyességet.
    Örülök az imaestnek, a konferencia hírének, örülök előre azoknak akik elfognak jönni... Imádkozok értük(ünk)...
    Örülök, hogy beszélgettek róla (az imaestünkről), nem baj ha nem tudtok eljönni onnan, lesz majd hasonló szervezve közelebb hozzátok is, remélem.
    Szeretettel!!!

    VálaszTörlés
  5. Ez van Tóbiás, jelenleg itt tartunk és a cél az, hogy kimozduljunk és többre jussunk. A jóra bátorítani és tanítani kell a fiatalokat, de hiszem, hogy az Úr munkálkodik és velünk lesz.

    Maresz, a mi fiataljaink is ott lesznek, csak annyi az egész, hogy még van idejük arra, hogy felíratkozzanak. A listát azért nyitottam meg idejében, hogy többen bátorságot nyerjenek és jelentkezzenek. Jó lesz!

    VálaszTörlés
  6. A tegnap kérdezte tőlem egy lány,hova lehetne menni mostanába valamilyen ifi találkozóra? Kár,h Máramarostól egy kicsit messze vagytok.Az a lány szokta mondani egy esemény előtt,jó lesz az.Kívánom,h teljesítse be az Úr ezt a reményeteket.

    VálaszTörlés
  7. Üdv!
    Örültem én is úgy a konferencia szervezésének, mint a jelentkezési díjra vonatkozó kedvezménynek!:) Tekintve, hogy a hargitai szilveszteren olyan sok jelentkező volt, feltételezem, hogy a konfin is több helyről lesznek fiatalok. Nem tudom, hogy a tábor hány személyt tud fogadni, de előfordulhat, hogy túljelentkezés lesz, és lehet jó volna kipróbálni egy olyan jelentkezési stratégiát, amilyet a kolozsvári ifisek sítáborában alkalmaztak.
    Ez azt jelentené, hogy legyen előre meghatározva, max. hány ember vehet részt, és mivel Székelyföldön van (és elsősorban ők a célcsoport), lehetne egy bizonyos határidőt kitűzni, ameddig CSAK székelyföldiek jelentkezhetnek, majd a határidő után BÁRKI egészen míg a helyek megtelnek.
    Nos, természetesen ez csak egy ötlet, amit gondoljatok végig és csak akkor alkalmazzatok, ha jónak és hasznosnak tartjátok. :)
    Isten áldjon meg!

    VálaszTörlés
  8. Egyet értek Adina és valóban jó, hogy írtál. Ezeket a dolgokat úgy magától érthetőnek vesszük, viszont az a tisztességes és világos, ha papírra vannak vetve. Figyelembe vesszük, amiket mondtál és így fogjuk meghirdetni az eseményt!

    VálaszTörlés
  9. En is gyakran felfigyeltem arra a jelensegre amirol Tobias beszel, a blog megjegyzesek alkalmaval, s arra a kovetkeztetesre jutottam,hogy konnyebb komentelni a jelentektelen dolgokat mint az eletbevagoakat.Viszont ez meg semmikepp sem jelenti azt, hogy sekelyes, felszines a gondolkodasuk.Meg vagyok gyozodve , hogy olvassak es elgondolkodnak a nagy dolgok felett is es bizonyara hatassal is van eletukre.

    VálaszTörlés