2011. március 16., szerda

Gaither koncert - beszámoló és videók

Közel 4000-en vettünk részt a Gaither Vocal Band bukaresti koncertjén. Ez egy különleges alkalom volt, amelyen örülök, hogy részt vehettem.

Sajnos, most nincs időm részletes beszámolót írni, csak egy néhány dolgot szeretnék kiemelni.

Tetszett:

- hogy, nagyobb hangsúlyt fektetnek a szövegre, mint a zenére.

- hogy, nem volt zavaróan hangos a zene.

- hogy, volt egy néhány igemag is elhintve.

- hogy, alázatosak voltak.

Nem tetszett annyira:

- a viccelődésük, habár voltak sikeresebb humoros beszólások is, viszont nem gondolom, hogy erről kell, hogy szóljon egy keresztyén koncert.

- a közönséget nem tudták bevonni az éneklésbe 2-3 ének kivételével, habár a szövegek ki voltak vetítve.

Szóljatok hozzá ti is!


5 megjegyzés:

  1. Én nagyon jól éreztem magam, tetszett a koncert. Igazi zene volt ami, sokat jelent mostanában. Ami még több, hogy volt egy meghitt hangulat ami segített abban, hogy lecsendesedjen a lélek.
    ...hát, na...nekem jó volt.

    VálaszTörlés
  2. Kár, hogy nem mehettünk el. Mostmár túl messze van Bukarest.
    Bill Gaither azt tette a zenével, amire mindenütt nagy szükség van: egyensúlyban tartja a régit az újjal, összehozza a generációkat, és tanít felszabadultan dicsőíteni, anélkül, hogy kötelező lenne valamilyen megnyilvánulás (vagy épp valaminek a tiltása). Az ő zenéjét hallgatják rengetegen Erdély-szerte és nemcsak. Magam is töltekezni szoktam őket hallgatva-nézve.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg jó koncert volt, volt egy olyan jó hangulata, ami tényleg segített elmélyülni az Isten jelenlétében. Kiváltságnak tartom, hogy ott lehettem. Fura volt számomra, hogy nem volt semmi felkonferálás, vagy fordítás egész idő alatt. Az is lehet, hogy mi lemaradtunk a felvezetésről, köszöntésről, mert mire mi beértünk a terembe, akkor már Kevin már gitározott. Mark viccesen nézett ki a román népviseletben :)

    VálaszTörlés
  4. A Kevin gitározása előtt volt egy rövid román nyelvű köszöntő/felvezető a szervezők részéről. Azonban a felfezető igazából a gitározás volt.
    Kb. egy órával a koncert előtt egyeztetett Kevin és a technikusok, hogy amíg Kevin az elején gitározik, addig égve hagyják a fényeket, aztán majd leoltják, és akkor jön be a Vocal Band.

    Eredetileg volt fordító is tervezve a koncertre, de végül úgy döntöttek, hogy maradnak anélkül; a közönség többsége érteni fogja angolul is, és elkerülik azt a kellemetlen jelenséget, hogy a mondanivaló éle eltompul a fordítás pontatlansága miatt.

    Már délután, amikor megérkezett az együttes és az amerikai technikai csapat, érezni lehetett a koncert alatt is tapasztalható lecsendesítő, nyugodt és kellemes légkört. A légkör, amit maguk körül teremtettek már akkor, azt sugallta, hogy jó koncert lesz. Fel is hívtam az otthoniakat, és mondtam nekik, ez biztosan jó este lesz, már most lehet érezni. Úgy is volt. :-)

    VálaszTörlés