2011. március 12., szombat

A benzin ára – valamit tennünk kell!


Ma kaptam egy továbbított e-mailt, amelyben közös összefogásra vagyunk felhívva a benzin árának folytonos növekedése ellen.

Bizonyára mindnyájan figyeljük, hogy az üzemanyag ára folyton nő. Most már 5 lejnél is drágább egy liter és ebben a tempóban 3-4 hónapon belül 6 lej lesz belőle. Persze, ha az üzemanyag drágul, akkor minden drágul vele együtt. A kőolajtársaságok, pedig hatalmas profitokat zsebelnek be… Mit lehet tenni?

A januári hónapban több próbálkozás volt országszerte, hogy lezárják a kutakat, vagyis csak aprópénzre tankoljanak és minél több időt töltsenek az autóüvegek tisztításával. Persze, előreláthatóan, ennek semmilyen eredménye nem volt.

Egy komolyabb stratégia abban állna, ha egyik vagy másik kőolajtársaságot kerülnénk (pl. nem tankolnánk az OMV – Petrom kutaktól, hanem csak a többiektől), ami arra kényszeríteni, hogy csökkentse az árakat, vagy csődbe jutna. Ezt egy sokkal hatékonyabb ötletnek tartom – habár ez sem biztos, hogy működne.
Miért? Mert multinacionális cégekről van szó, ezért európai vagy világ szinten kellene kerülni őket.
Vagy ha csődbe juttatnánk az egyik céget, marad a másik. Sőt, nagyobb piaccal és kéréssel… Tehát, ennél jobbat kellene kitalálni.

Mégis úgy gondolom, hogy valamit tenni kell. Kicsi a jövedelmünk, mégis ami az üzemanyag árát illeti felzárkóztunk az uniós szintre. Ha így megyünk tovább, egyre több biciklitúrát fogunk szervezni :)

1 megjegyzés:

  1. másodállásba,vagy nem tudom hányadik állásba munkát vállalsz egy olyan helyen,ahol hasznod is van a benzinár növekedésből.de használhatod az "egyik szürke,másik fakó" közlekedést is,sok ember megtért olyan "járművet" használó emberek igehirdetésére.

    VálaszTörlés